Project Description

Winery Architecture Geyserville Clos du Bois

MAD Architecture began studies for this winery in Geyserville in 1989. The first phase of the remodel of Clos du Bois was a large Barrel Cellar addition, featuring insulated tilt-up concrete panels for the exterior walls and long-span steel “bents” for the roof structure.
The Tasting Room was then added providing for both public and private wine tasting, as well as retail sales of wine and related products. Construction of this facility is conventional wood frame featuring trusses and clerestory lighting. Architecturally, the structure recalls rural Sonoma County agricultural buildings. The interior finishes include stained concrete floors and a maple bar with a plate steel bar top.
A $7,000,000 expansion was completed in 2001, doubling the winery’s present size. Plans included a new shop building, expanding the “steel” cellar, expanding the barrel cellars and adding a new bottling and dry goods building with a second loading dock. The addition required extensive alterations to the site, including a new crush facility, new utilities, roadways, parking areas and landscaping.
Cost: $13,000,000 – Five Phases

.

Geyserville, California

AIARE Architectural Design Awards, 2002 Merit Award